Video


VHS, VHS-C, Video 8, Digital 8 och Hi8

Kassetter i olika typer!

Har du en hög med gamla videokassetter liggandes som du ogärna vill bli av med? Oavsett om det är egeninspelade semesterfilmer, videokursen i Microsoft Office du fick på internutbildningen eller 3 Ninjas, så är det kära minnen man gärna behåller. Men hur många har en video idag? Okej, kan vara rätt så många, men hur många har det om 5 år?

Just där kommer vi in i bilden, vi digitaliserar videokassetter. Överför smidigt dina gamla filmer till datorns hårddisk som sedan kan överföras till valfritt media.

Vi överför dina video till dvd och räddar dina minnen. Video kassetter lagrar film magnetiskt och magnetismen avtar med tiden. När vi överför dina filmer så bevaras filmerna för framtiden. Vi har alltid fasta priser så du vet vad det kommer kosta.

Tänk dig att samla familjen framför TV´n när du fått leveransen från oss. Alla sitter förväntansfulla när du sätter in skivan i DVD-spelaren. Vi vet vilken otrolig upplevelse det kan bli när barnen får se mormor som ung, eller pappa som barn - på film.

 

Vi överför till Olika typer av media.

  • Till USB för att se filmerna på Smart TV, Datorer mm. Varje kassett blir en egen fil. Välj storleken på USB efter hur många minuter film eller hur många timmar du får ut.
  • Till HDD (hårddisk) med .MOV filer. Ska ni redigera era filmer så väljer ni bäst denna variant. Era filer kommer att var i en högre kvalitet. Mov 1080x720 Apple ProRes 422 HQ är ca 48 GB per 60 min film.
  • Till DVD för uppspelning på DVD-spelare eller dator. En DVD med .VOB filer (MPEG-2) för max 120 min film för bästa resultat. Samma filformat som på köpta DVD-filmer. En DVD rymmer 4,7 GB. Är videokassetten längre så lägs filmen på två DVD skivor.

 

Video VHS digitalisering

Överföring av kassett till valfritt media kostar 50 kr per kassett.

Priset avser överföring oavsett inspelad tid.

Vi går igenom ert material när vi fått det och skickar en uppdatering av er beställning.